diumenge, 18 de desembre del 2011

Taxonomia de Bloom per a l'era digital

Aquesta taxonomia és un recopilatori de competències basades en les eines TIC. Cada cop són més importants, per tant cal anar informant i actualitzant aquesta informació a mida que la tecnologia avança.
A continuació relacionaré un mapa creat pel doctor Andrew Churches amb les activitats realitzades a classe de GITIC:

  • Crear: hem disenyat, construit, plantejat, reproduit, ideat i elaborat varis comptes d'usuaris a diverses pàgines web i programes, n'em creat contes, marcadors, pel·lícules, presentacions, mapes, etc. I ho hem fet amb Scracth, Twitter, Google Docs, Mister Wong, Prezi, Windows Movie Maker, CmapTools, etc.
  • Avaluar: hem revisat, formulat hipòtesis, experimentat i probat amb pàgines web com Mister Wong, Google Reader, Google Docs i Pearltrees.
  • Analitzar: hem comparat, organitzat i estructurat mapes i marcadors amb Mister Wong, Pearltrees, CmapTools, etc.
  • Aplicar: hem utilitzat tota mena de recursos, programes i pàgines web per tal de tenir més coneixements sobre les eines TIC: Mister Wong, Google Reader, Gmail, Twitter, Prezi, CmapTools, Pearltrees i Google Sites.
  • Comprendre: hem interpretat, resumit, classificat, comparat i explicat molts conceptes bastant útils com per exemple, saber crear i resumir mapes conceptuals amb el CmapTools, entendre l'objectiu de Google Reader, Mister Wong i Pearltrees, comparar diverses pàgines web, etc.
  • Recordar: hem reconegut, identificat i localitzat les funcions que presenten totes les eines TIC treballades a classe de tal manera que en un futur ens serà de molta ajuda.

Per a més informació sobre aquest fenòmen us deixo la pàgina web d'Eduteka on profunditza més aquest tema:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada